Lezen op M4-niveau met deze 5 heerlijke boeken

Zit jouw kind in groep 4? Of leest het al op het niveau van groep 4? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven lezen. We zetten graag 5 boeken voor je op een rijtje op het niveau van M4. Met deze boeken kan je kind vast en zeker heerlijke leeskilometers maken! Lees ook: 5 heerlijke boeken op niveau E4.

 

De droom van Albert

Dit boek is slechts één deel uit een kinderboekenserie over bekende mensen uit de geschiedenis. In dit deel gaat het om Albert Einstein. Arend van Dam beschrijft op kinderlijke wijze wie Albert Einstein is en waarom hij zo belangrijk werd voor ons. Een boek op M4-niveau dat kinderen heel goed zelf kunnen lezen.

Bevalt dit boek? Lees dan ook de boeken over Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn en Antony Fokker!

Bestellen

 

Bijt de dief in zijn billenBijt de dief in zijn billen

Selma Noort schrijft een hilarisch boek dat kinderen in groep 4 vast zullen weten te waarderen. In ‘Bijt de dief in zijn billen’ steelt Dammes Dief van een dame. Maar Pieter Pet krijgt hem bijna te pakken, tot Dammes hem van een ladder gooit.

Dammes Dief gaat er met de buit vandoor! Pieter Pet heeft hulp nodig. Die hulp krijgt hij van Boef de hond en Raa de kraai. Zal het Pieter Pet lukken om Dammes Dief te pakken?

Hoewel dit boek onderdeel is van de leesserie Veilig Leren Lezen, is het prima los van andere boeken te lezen.

Bestellen

 

Pas op, opa

Om de een of andere redenen doen opa’s en oma’s het altijd goed in boeken voor groep 4. Zo ook in dit boek ‘Pas op, opa!’ van Vivianne den Hollander. In dit boek maken we kennis met opa Bullebak. Hij is de oudste brombeer van de hele buurt en iedereen is bang voor hem. Niet gek, want hij wordt altijd boos en ziet er angstaanjagend uit.

Op een dag wordt er bij Mila en haar broertje Tom aangebeld. Het blijkt opa Bullebak te zijn! Maar het wordt nog erger, want opa Bullebak wordt hun nieuwe oppas…

Bestellen

 

De regels van FloorDe regels van Floor

Marjan Hoffman schreef met ‘De regels van Floor’ een kinderboekenserie voor kinderen die herkenbaar is. Zeker meisjes hebben altijd veel plezier aan deze boeken.

In dit boek maken we kennis met de regels die Floor maakt. Haar eerste regel: alle kinderen mogen zelf regels maken! Zo vindt Floor dat je iemand niet aardig hoeft te vinden als diegene jou een stom cadeau geeft.

Kom meer te weten over de regels van Floor!

Bestellen

 

Pien heeft een slaapfeest

Uitgeverij Kluitman staat al sinds jaar en dag bekend om haar kinderboeken voor beginnende lezers. De serie Pien hoort daar dan ook tussen. In ‘Pien heeft een slaapfeest’ van de Duitse kinderboekenschrijfster Katja Reider gaat Pien naar een slaapfeest. Dat lijkt gezellig, met een zelfgemaakte pizza, de hele avond lol en een heus kussengevecht. Maar waarom doet Feline zo gemeen tegen haar?

Kom erachter in ‘Pien heeft een slaapfeest’!

Bestellen

 

Welke boeken leest jouw kind op M4-niveau het liefst?