Lezen op E4-niveau met deze 5 heerlijke boeken

In de tweede helft van groep 4 gaan kinderen steeds beter lezen. Om dat lezen te bevorderen is het belangrijk dat kinderen blijven lezen. We zetten daarom graag 5 heerlijke kinderboeken op een rijtje voor het niveau E4.

Zit jouw kind nog op M4-niveau? Bekijk dan hier 5 leuke leesboeken voor M4!

 

Nachtwacht, De bermadoe

Studio 100 is natuurlijk bekend van de vele teken- en animatieseries, zoals Mega Mindy, kabouter Plop en popgroep K3. Maar ook de serie Nachtwacht wordt door veel kinderen verslonden. Bij de serie schrijft Elly Simoens een boekenreeks. Het deel ‘De bermadoe wordt uitgegeven op niveau voor groep E4. In dit boek loopt elf Keelin alleen door het bos. Bij het meer hangt een vreemde mist. Wat is hier aan de hand?

Bestellen

 

Zar en de zwevende zombies

Zombies en robotten zijn de ideale mix voor jonge lezers. Rian Vissers schreef er een boek over in haar boekenreeks Game-lezen. Het boek leest dan ook als een spannende game. Zar haalt Lina op met de trein, waarna ze naar een mooie plek reizen. Ze luisteren naar een zingende kikker. Maar al snel gaat het gruwelijk mis. Het dal wordt ineens eng en Zar en Lina kunnen niet meer naar hun eigen huis. Als ze dan ook nog oog in oog komen te staan met de zwevende zombies, is de vraag helemaal: Komt dit nog goed?

Bestellen

 

Heksje Lilly en het toverbroek

Het heksje Lilly is een favoriet onder jonge lezers. De Duitse schrijver Knister schreef een hele reeks over haar. In dit boek vindt Lilly ineens een toverboek naast haar bed. Toveren lijkt makkelijk, maar Lilly komt er al snel achter dat je toch goed moet leren om een heks te zijn! Hoe het mis gaat, lees je in dit leuke boek!

Bestellen

 

Mie en het Ting

Mie is ziek en ligt in bed. Ze leest het ene boek na het andere. In één van de boeken zit een briefje. Het blijkt een briefje te zijn van haar opa! Opa leeft niet meer. In de brief waarschuwt hij Mie voor het Ting… Wat is het Ting en wat doet het? Mie gaat op onderzoek uit.

Marjan van Gog schreef een leuk en vooral spannend kinderboek op het niveau E4. Dit boek zal lezers zeker motiveren, want wie wil nu niet weten hoe het afloopt?

Bestellen

 

Dolfje Weerwolfje, Weerwolfnachtbaan

Dolfje Weerwolfje is niet meer weg te denken uit kinderboekenland. Paul van Loon schreef vele delen over het jongetje dat in een weerwolf kan veranderen. Meerdere van die delen zijn op E4-niveau geschreven.

In Weerwolfnachtbaan gaan Dolfje en Noura met schoolreis naar de Efteling. Maar dan verdwijnt Noura en moet Dolfje op onderzoek uit. Waar is Noura? En wat is de geheimzinnige Macht van Acht? Spannende tijden breken aan voor Dolfje Weerwolfje.

Bestellen

 

Welke boeken op E4-niveau leest jouw kind het liefst?